DANTE ALIGHIERINING “ILOHIY KOMEDIYA “ASARI. - To’raqulov Abdurahim Hamdam o’g’li; N.Zubaydova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Dante Alighierining” Ilohiy komediya” asari haqida malumot beriladi.Bu asarda nimalar tasvirlangani,nechta bosqichlar borligi,bu asarni o’zbek tiliga kim o’girgani,tarjima qilgan inson bu asardan ilhom olib qanday asar yozgani, o’sha yozuvchining asari bilan birga “Ilohiy Komediya”ni taqqoslab o’rganib chiqamiz. Qanday o’xshashlik tamonlari bor, qanday farqli tomonlari borligi haqida malumot beriladi.