4-TARTIBLI DETERMINANTLARNING GEOMETRIYAGA TALQINI. - Saliyeva Sevara Ma’mirbek qizi; Xoshimova Rayxonoy Tavakkal qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarga algebra va sonlar nazariyasi fanini 4-tartibli determinant mavzusining geometriya bilan bog’liqlik hususiyati tushuntirilgan . Matematikaning 4-tartibli determinantlarning geometriyaga talqini mavzusi algebra va geometriya sohalarining birlashgan nuqtasiga oid bo’lib,yuqori o’lchovli fazolardagi chiziqli algebra masalalarini geometriya bilan bog’lashga hizmat qiladi.