O’ZBEKISTONDA IJTIMOIY HIMOYA YO’NALISHLARINI RIVOJLANTIRISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Shokirov Jahongir (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotasiya. Mazkur maqolada O’zbekistonda ijtimoiy himoya tizimini rivojlantirishning o’ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Ijtimoiy himoya tizimining huquqiy asoslari, amaldagi dasturlar, ularni amalga oshirishdagi muammolar hamda zamonaviy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, O‘zbekiston tajribasining xalqaro standartlar va ilg‘or amaliyotlar bilan uyg‘unlashtirilishi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada aholini kambag‘allikdan chiqarish, ijtimoiy xizmatlarning sifatini oshirish va ularning qamrovini kengaytirish bo‘yicha strategik yo‘nalishlar haqida tavsiyalar berilgan.