FOYDALANUVCHI INTERFEYSI (UI) VA FOYDALANUVCHI TAJRIBASI (UX) DIZAYNI - Mirzaakbarov Dilshodjon Mirzaahmedovich; Ma’murova Rohatoy Ilhomjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu annotatsiya foydalanuvchi interfeysi (UI) va foydalanuvchi tajribasi (UX) dizaynining axamiyatini va ularning bir-biriga bog’liqligini ko’rsatadi. UI dizayni foydalanuvchining visual ko’rinishini shakllantirishga , UX dizayni esa foydalanuvchilarning dastur yoki veb-sayt bilan o’zaro aloqasi jarayonini tahlil qilishga va uni yaxshilashga qaratilgan. UI va UX dizayni , foydalanuvchilarga yoqimli va samarali raqamli tajriba taqdim etish uchun birgalikda ishlaydigan ikki muhim sohadir. Ularning birgalikdagi harakatlari, dastur yoki veb-saytning muvaffaqiyatiga katta hissa qo’shadi.