O’ZBEKISTONDA RAQAMLI TRANSFARMATSIYANING IQTISODIYOTGA TA’SIRI - Kabulov Muhiddin Azatovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqola Oʻzbekistonda raqamli transformatsiyaning iqtisodiyotga taʼsirini keng qamrovda tahlil qilishga bagʻishlangan. Raqamli texnologiyalar va innovatsion yechimlarni iqtisodiyotning turli sohalariga joriy etish natijasida yuzaga kelayotgan ijobiy oʻzgarishlar oʻrganiladi. Jumladan, sanoat, qishloq xoʻjaligi, savdo, moliya va xizmat koʻrsatish sohalarida raqamli tizimlardan foydalanish samaradorlikni oshirish, xarajatlarni kamaytirish, mehnat unumdorligini yaxshilash va yangi ish oʻrinlarini yaratishga qanday taʼsir koʻrsatishi haqida batafsil maʼlumotlar keltiriladi. Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonida duch kelinayotgan muammolar, masalan, texnologik infratuzilmaning rivojlanmaganligi, kadrlar yetishmovchiligi va axborot xavfsizligi masalalari ham koʻrib chiqiladi. Maqolada Oʻzbekistonning global raqamli iqtisodiy tendensiyalarga moslashish jarayoni va raqamli iqtisodiyotning rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.