OTA-ONA VA FARZANDLAR MUNOSABATINING XUSUSIYATLARI - Mambetiyarova Venera Reyimbaevna; Jumabayeva Marupa (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola ota-onalar va bolalar o’rtasidagi munosabatlar muammosiga bag’ishlangan. Oilada bola va ota-onalar o’rtasidagi munosabatlar masalasiga asosiy falsafiy va psixologik yondashuvlarni ko’rib chiqadilar, zamonaviy oilada ota- onalar va bolalar o’rtasidagi munosabatlarning o’ziga xos xususiyatlarini tahlil qiladilar. Bugungi kunda oiladek ta’sirchan ijtimoiy institut orqali bolalarni qadriyatlarga nisbatan e’tiqodni shakllantirish, va shu orqali oilaga nisbatan ijobiy axloqiy munosabatlarni hosil qilish dolzarb masalalardan biri hisoblanmoqda.