IDROK HAQIDA TUSHUNCHA VA UNING TASNIFI. - Tojiboyeva Nodiraxon Tursunaliyevna.; Alisherova Zulfiya Tolibjanovna.; Yusufbekova Ruxshona Nurullo qizi; G’apporva Gulsanam Baxromjon qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Maqola idrokning turli xususiyatlari, uning sub’ektiv tabiati va individning psixologik xususiyatlariga bog’liqligi haqida ham ma’lumot beradi. Bundan tashqari, idrokning to’g’ri va samarali bo’lishi uchun tajriba, madaniyat va atrof-muhitning o’rni muhokama qilinadi. Maqola, shuningdek, idrokni chuqur o’rganish orqali insonning kognitiv jarayonlarini va ular bilan bog’liq muammolarni tushunishga yordam beradi. Maqola idrokning ilmiy o‘rganishdagi ahamiyatini va uning kundalik hayotda qo‘llanilish imkoniyatlarini ta’kidlaydi. Bu maqola psixologiya va nevrologiya sohalarida ishlovchi mutaxassislar va ilmiy tadqiqotchilar uchun foydali manba bo‘lishi mumkin.