TIMSS XALQARO BAHOLASH DASTURI VA UNING ASOSLARI - Ramazonova Shahinabonu Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ta’lim sohasida o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini baholashning ahamiyati tobora ortib bormoqda. Xalqaro miqyosda ta’lim sifatini o‘lchash va taqqoslash uchun yaratilgan dasturlardan biri TIMSS - Trends in International Mathematics and Science Study hisoblanadi. Ushbu dastur matematik va tabiiy fanlar bo‘yicha o‘quvchilarning bilim darajasini baholashga qaratilgan. TIMSS dasturi 1995 yildan buyon har to‘rt yilda o‘tkazilib kelinadi va dunyoning turli mamlakatlaridagi o‘quvchilarni o‘z ichiga oladi. Ushbu maqolada TIMSS dasturining asoslari, maqsadlari, metodologiyasi, natijalari va ta’lim tizimlariga ta’siri haqida batafsil ma’lumot beriladi.