IMOM BUXORIYNI HADIS ILMIDA TUTGAN OʻRNI - Ma'murjon Abdusharipov Raxim o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hadis ilmining paydo bo’lishi tarixi va uning rivojlanishi, keng tarqalishi haqidagi ma’lumotlar keltirilgan. Bilamizki, hadis ilmining rivojlanishi uchun o’zining ulkan hissasini qo’shgan alloma Imom Al-Buxoriy hisoblanadi. Barchamiz mana shunday buyuk bobokalonimizning hayot yo’llarini, qilgan barcha amallarini va to’plagan jamiki hadislarini o’rganishimiz, hayotimizga tatbiq etishimiz va kelajak avlodlarga yetkazishimiz zarur va shartdir.