TERMINLAR TARJIMASIDAGI NOMUVOFIQLIKLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH: O‘ZBEK VA NEMIS TILLARI MISOLIDA - Turg’unova Maloxatxon Xusanboy qizi; Azizboy Axtyamov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek va nemis tillaridagi iqtisodiy va huquqiy sohalarga oid terminlarni tarjima qilishda uchraydigan nomuvofiqliklar va ularni bartaraf etish yondashuvlari tahlil qilinadi. Til tizimlari, madaniy kontekstlar va lingvistik xususiyatlardagi farqlar tarjima jarayonini murakkablashtiradi. Ushbu tadqiqotda transliteratsiya, transkripsiya, leksik ekvivalentlarni tanlash va tavsifiy tarjima usullarining amaliy ahamiyati misollar orqali yoritiladi. Terminologik tarjimada muammolarni hal etishning ilmiy asoslangan usullari taklif etiladi.