TA’LIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI. - Nomozova Roziya Omonovna; Qaxxorova Sitora Mannonova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola ta’lim tizimidagi psixologik xizmatlarning hozirgi tendentsiyalarini o’rganib chiqadi, ularning o’quvchilarning ruhiy salomatligi va farovonligini qo’llab-quvvatlashdagi roliga e’tibor qaratadi. Yoshlar orasida ruhiy salomatlik bilan bog’liq muammolar kuchayishi bilan ta’lim muassasalari psixologik xizmatlarni o’z doirasiga kiritish muhimligini tobora ko’proq anglamoqda. Maqolada maktablarda psixologik yordamni kuchaytirishning turli xil yondashuvlari, muammolari va kelajakdagi yo’nalishlari muhokama qilinadi, erta aralashuvning ahamiyati, texnologiyaning roli va qo’llab-quvvatlovchi maktab madaniyatini rivojlantirish.