NASOS STANSIYALARINI RASPBERRY PI ASOSIDA INTELLEKTUAL MONITORING VA BOSHQARUV TIZIMLARINI TAKOMILLASHTIRISH. - Turg‘unov Bohodirjon Xamdamjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada nasos stansiyalarini nazorat qilish va boshqarish tizimini takomillashtirish maqsadida Raspberry Pi 4 mikrokompyuteri asosida ishlab chiqilgan intellektual monitoring tizimi taqdim etilgan. Tizim nasos stansiyasining asosiy parametrlarini, jumladan, suv sathini, minerallik miqdorini, suv va motor haroratini, motor vibratsiyasini hamda suvda o‘rama hosil bo‘lish holatlarini real vaqt rejimida aniqlash imkonini beradi. Sensorlar va kameralar orqali yig‘ilgan ma’lumotlar Raspberry Pi tomonidan qayta ishlanadi va tegishli choralar ko‘riladi. Taklif etilgan tizim, nasos stansiyalarining ishlash samaradorligini oshirish, nosozliklarni oldini olish hamda energiya tejamkorligini ta’minlashga qaratilgan. Maqolada tizimning ishlash prinsipi, texnologik yechimlar va tahliliy natijalar batafsil keltirilgan.