UMUMIY O’RTA TALIM MAKTABLARIDA ELEKTROSKOP YASASH VA UNDAN FOYDALANISH METODIKASI - Yuldashev Botir Bohodirovich; Narbayev Azamat Bahramovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Bugungi kunda mamlakatimizda yosh avlodni har tomonlama yetuk barkamol avlod qilib tarbiyalash asosiy maqsadlardan qilib belgilangan. Bu yo’lda fizika o’qitishda o’quvchilarning tasavvur qilish qobiliyatlarini rivojlantirish alohida ahamiyati kasb etadi. Bunda hammamizga ma’lumki, o’quvchilar aytib o’tilgan nazariy ma’lumotlarni va hodisalarni amalda ko’rsalar, ularda ushbu hodisa tasavvurlari yanada to’liqroq bo’lish mumkin. Biz bu maqolada o’quvchilarning elektr zaryadi haqidagi tasavvurlarini shakllantirish uchun elektroskop yasash va undan foydalanish metodikasi haqida to’xtalib o’tdik.