MUSTAQILLIK YILLARIDA QORAQALPOG’ISTON RESPUBLIKASI. - BOYTO’RAYEV SIROJIDIN USMON O’G’LI; NIYOZQULOV TAVAKKAL HAKIMZODA O‘G‘LI; CHORSHANBIYEV SUNNAT XOLMURAT O`G`LI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqola O‘zbekiston mustaqillikni qo‘lga kiritganidan so‘ng, Qoraqalpog‘iston Respublikasida amalga oshirilgan siyosiy, iqtisodiy, madaniy va ijtimoiy o‘zgarishlarni tahlil qiladi. Maqolada, birinchi navbatda, Qoraqalpog‘istonning siyosiy tuzilishi va O‘zbekiston davlatining mustaqillikni e’lon qilishidan keyingi konstitutsiyaviy islohotlar haqida so‘z boradi. Shuningdek, iqtisodiy sohada amalga oshirilgan islohotlar, agrar sektor va sanoatni rivojlantirishga qaratilgan chora-tadbirlar, ekologik muammolar va ularni hal etish uchun ko‘rilgan chora- tadbirlar yoritiladi.