SHAMOL GENERATORLARINI IMKONIYATLARI - A.Yu.Axmadjonov; X.O.Qo’chqarov; A.B.Nabiyev; A.A. Botirjonov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada shamol generatorining turlari, imkoniyatlari, yutuq va kamchiliklari tahlil qilingan. Shamol elektr stansiyasilarini energiya ishlab chiqarish davomiyligi tabiiy sharoitga bog’liqligi va dunyoda shamol elektr stansiyasiga bo’lgan ehtiyoj va istiqbollari haqida ma’lumot berilgan.