KASB KASALLIKLARINING ASOSIY PROFILAKTIK TAMOYILLARI - Dusmurodova Mashhura (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mazkur maqolada, kasb kasalliklarini oldini olishning muhim tamoyillariga bag‘ishlangan. Zamonaviy ishlab chiqarish sharoitida mehnatkashlarning salomatligini saqlash uchun ish joylarida xavfsizlik choralarini qo‘llash, texnik va sanitariya- gigiyena standartlariga rioya qilish zaruriy hisoblanadi. Maqolada kasb kasalliklari profilaktikasining asosiy tamoyillari va ishchi muhitni yaxshilash yo‘llari ko‘rib chiqiladi.