РАЗРАБОТАТЬ МЕТОДЫ ПРЯМОГО И КОСВЕННОГО ЭФФЕКТИВНОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ВЫСОКОТЕМПЕРАТУРНЫХ СОЛНЕЧНЫХ СИСТЕМ В ПРОИЗВОДСТВЕ ВОДОРОДНОГО ТОПЛИВА. - Temirov Og‘abek Farhod o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada vodorod yoqilg’isi olish va unga bog’liq jarayonlarda yuqori tempuraturali qurilmalardan samarali foydalanish usullari bo’yicha olib borilgan ilmiy izlanishlar natijalari bayon qilingan. O’rganishlarga ko’ra suvda ekvivalent kislotalilikning oshishi bilan koʻproq protonlar hosil boʻladi, ammo proporsional bogʻliqlik yoʻqligi va bunday ta’sirning sababi, taxminan, katalizatorlarning fizik- kimyoviy xususiyatlari yoki suvning oʻzi bilan bogʻliqligi aniqlandi. Bir necha tajriba natijalari maqoladan o’rin olgan bo’lib ular fizik-texnik jihatdan tahlil qilindi.