O‘ZBEKISTONDA BRUTSELLYOZ KASALIGINING PROFILAKTIKASI, KASALLIK OQIBATI, DAVOLASH VA KASALIKNI OLDINI OLISH CHORA TADBIRLARI - Ibragimov Parvizjon Sobirovich; Kuchimova Nigina Jamoliddinovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Brusellyoz - yuqumli kasallik bo’lib, bunda tananing turli organlari va tizimlari zararlanadi va klinik ko’rinish aniq ifodalangan o’ziga xoslikka ega emas.Ushbu maqolada brutsellyoz kasalligi, uning profilaktikasi, kasalik oqibati, kasalikni davolashning zamonaviy usullari va kasalikni oldini olish bo’yicha zarur chora tadbirlar haqida ma’lumotlar berilgan.