BIRLASHGAN MILLATLAR TASHKILOTI VA INSON HUQUQLARI HIMOYASI - Tursunboyeva Sarvinoz (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqola Birlashgan Millatlar Tashkilotining (BMT) inson huquqlarini himoya qilishdagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. BMT inson huquqlarini himoya qilish va targ‘ib qilishda global miqyosda faoliyat yurituvchi asosiy xalqaro tashkilot hisoblanadi. Maqolada BMTning tashkil etilishi, uning asosiy maqsadlari, inson huquqlarini himoya qilish bo‘yicha qabul qilingan xalqaro hujjatlar va mexanizmlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, inson huquqlarini himoya qilishdagi mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari tahlil qilingan.