KONSTITUTSIYA – HUQUQIY DAVLATNING ASOSI - Tursunboyeva Sarvinoz (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola Konstitutsiyaning huquqiy davlat qurilishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Konstitutsiya davlatning asosiy huquqiy hujjati sifatida qonun ustuvorligi, inson huquqlarining himoyasi, va hokimiyatlar bo‘linishi tamoyillarini belgilaydi. Maqolada Konstitutsiyaning davlat va jamiyat rivojlanishidagi o‘rni, xalqaro tajriba va O‘zbekiston Respublikasining konstitutsiyaviy tamoyillari o‘rganiladi. Shuningdek, huquqiy davlat barpo etishda Konstitutsiyaning islohotchi roli va fuqarolik jamiyati shakllanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola huquqiy davlat tamoyillarini mustahkamlashda konstitutsiyaviy normalarning muhimligini ko‘rsatib beradi.