ТУТ МЕВАСИ ШАРБАТИДАН КОНЦЕНТРАТ ОЛИШ ВА ФУНКЦИОНАЛ ИЧИМЛИК ИШЛАБ ЧИҚАРИШ ТЕХНОЛОГИЯСИ - Самандаров А.И (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Мақолада тут мевасидан шарбат ва концентрат ишлаб чиқариш технологияси ҳамда уларнинг функционал хусусиятлари ёритилган. Қайта ишлаш жараёнлари, жумладан, ферментатив гидролиз ва икки босқичли тозалаш усуллари кўриб чиқилган. Олинган натижалар функционал ичимликлар ишлаб чиқаришда қўлланилиши мумкин.