TARIXIY OBIDALARNI O‘RGANISH ORQALI O‘QUVCHILARNING IJODIY SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH. - Qurvanboyeva Diyora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Tarixiy obidalar insoniyat tarixining ajralmas qismi bo‘lib, ular nafaqat o‘tmishning yodgorliklari, balki bugungi kunda ta’lim jarayonida o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Tarixiy obidalar orqali o‘quvchilar o‘z tarixini, madaniyatini va milliy qadriyatlarini anglash imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Bu jarayon ijodiy fikrlash, muammolarni hal qilish va tanqidiy yondashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Ushbu maqolada tarixiy obidalarni o‘rganish orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini qanday rivojlantirish mumkinligi haqida ma’lumotlar berilgan.