TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA TARIX VA SAN’ATNING INTEGRATSIYASI: IJODIY YONDASHUV. - Qurvanboyeva Diyora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Tasviriy san’at darslari o‘quvchilarga nafaqat san’at asarlarini yaratish, balki ularning tarixiy, madaniy va ijtimoiy kontekstini tushunish imkonini beradi. Tarix va san’at o‘rtasidagi integratsiya, o‘quvchilarga nafaqat ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish, balki tarixiy voqealar, madaniyat va san’atning o‘zaro bog‘liqligini anglashda yordam beradi. Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida tarix va san’atni integratsiyalash orqali o‘quvchilarning ijodiy yondashuvini rivojlantirishning ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan.