O‘QUVCHILARNING TASVIRIY SAN’ATDA TARIXIY OBIDALAR ORQALI BADIIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH. - Qurvanboyeva Diyora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Tasviriy san’at ta’limi, o‘quvchilarning badiiy tafakkurini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Tarixiy obidalar, o‘z navbatida, badiiy ifodalarni o‘rganish va tushunish jarayonida o‘quvchilarga yangi imkoniyatlar taqdim etadi. Tarixiy obidalar nafaqat san’at asarlarini, balki o‘sha davrning madaniyati, ijtimoiy hayoti va tarixini ham aks ettiradi. Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida tarixiy obidalar orqali o‘quvchilarning badiiy tafakkurini rivojlantirishning ahamiyati, usullari va amaliyoti haqida ma’lumotlar berilgan.