O‘ZBEKISTONNING TARIXIY OBIDALARI TASVIRIY SAN’ATDA: RANG VA KOMPOZITSIYA YONDASHUVLARI - Qurvanboyeva Diyora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekiston, o‘zining boy tarixiy merosi va madaniyati bilan ajralib turadigan mamlakatdir. Bu yerda qadimiy davrlardan boshlab turli xalqlar va madaniyatlar kesishgan, natijada o‘ziga xos badiiy ifodalar va me’moriy obidalar paydo bo‘lgan. O‘zbekistonning tarixiy obidalari, tasviriy san’atda rang va kompozitsiya yondashuvlarini o‘rganish uchun muhim manba hisoblanadi. Ushbu maqolada O‘zbekistonning tarixiy obidalaridagi rang va kompozitsiya yondashuvlari, ularning san’atdagi ahamiyati va o‘zaro bog‘liqligi haqida ma’lumotlar berilgan.