2-TUR QANDLI DIABET BILAN XASTALANGAN KATTA YOSHLI BEMORLAR TAOMNOMASINING O’ZIGA XOSLIGI. - Gayberdiyeva Hilola Olimjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Dunyoda qandli diabetning 2-turi bilan kasallangan soni tobora ortib bormoqda. Bu surunkali metabolik kasallik zamirida noto‘g‘ri ovqatlanish, kamharakatlilik, genetik omil va ko‘plab faktorlarni keltirishimiz mumkin. Aynan kattalar orasida qandli diabetning 2-turida to‘g‘ri ovqatlanishni yo‘lga qo‘yish orqali qondagi qand miqdorini pasaytirishimiz va sog‘lom turmush tarzini ta’minlashimiz mumkin. Qo‘shimcha qilib aytganda inson o‘ziga g‘amxo‘rlik qilishi va irodasi orqali bu kasallikni yengil kechishini ta’minlashi mumkin.