YASHIL IQTISODIYOTNI BAHOLASH AMALIYOTI VA INDIKATORLARI - Usmonov Murod Dusmurot o‘g‘li; Suyunov Sanjar Eshonqul o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yashil iqtisodiyotga o’tish jarayonlarini baholash va uni modellashtirishda mavjud metodologik va amaliy muammolar ko‘rib chiqilgan. Mezonlar va indikatorlar tizimini takomillashtirish va ulardan samarali foydalanish, noaniqlikni hisobga olgan holda strategiyalarni ishlab chiqish zarurati ta’kidlanadi. Yashil iqtisodiyotning rivojlanish bosqichlarini aniqlashda, iqtisodiy samaradorlikni baholashda va resurslarni minimallashtirishda multidimensional yondashuvlarni qo‘llashni talab etadi. Shuningdek, ilmiy tadqiqotlar va amaliyotda samarali ishlash uchun yagona metodologiya va statistik tizimning zarurligi muhokama qilinadi.