KECHIKISHLI DIFFERENSIAL TENGLAMA BILAN TAVSIFLANUVCHI SODDA QUVISH MASALALARI - Azizbek Maxmudov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola kechikishli differensial tenglamalar yordamida sodda quvish masalalarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqola kechikishli tenglamalarning nazariyasi va amaliy qo‘llanilishi, shuningdek, sodda quvish masalalarini yechish metodlari va amaliy misollarni tahlil qiladi. Kechikishli tenglamalar vaqt kechikishi bo‘lgan tizimlarning dinamikasini ifodalaydi va turli sohalarda qo‘llaniladi. Maqola bu tenglamalar yordamida masalalarni qanday modellash va tahlil qilish mumkinligini ko‘rsatadi.