TARBIYANING MAQSAD VA VAZIFALARI - Xo’jamurodov Xujanazar (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anantatsiya: Tarbiyamaqsadi va mazmuni metodlarni toʻgʻri tanlashga imkon beradi. Maqsad qanday boʻlsa, unga erishish metodlari unga muvofiq boʻlishi zarur. Tarbiyaning mazmunini shaxsning shakllanishiga qoʻyiluvchi, ijtimoiy talablar mohiyatidan iborat. Unutmaslik kerakki,aynan bitta vazifa turli xil fikrlar bilan toʻldirilgan bolishi mumkin. Shuning uchun metodlarni umuman mazmun bilan emas balki aniq fikr bilan bogʻlash g’oyat muhimdir.