YADRO XAVFSIZLIGI SOHASIDAGI VAKOLATLI ORGANLAR TIZIMI VA ULARNING VAKOLATLARI - Berdiyeva Shaxnoz; Yo’ldosheva Madina; Sotiboldiyev Ozodbek (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mazkur maqolada atom energiyasidan foydalanish sohasida olib borilgan chet el izlanishlari, xalaro tashkilot va davlatlarning bo’lib o’tgan yadro va radioaktiv avariyalarga o’z pozitsiya va qarashlari, hamda olimlarning davlatlar xulosalarini o’rgangan holda bergan fikrlari yoritilgan. Tahlilchi, tadqiqotchilarning atom energiyasi sohasidagi hisobotnomalari taqdimi haqida so’z yuritilgan. Hamda, chet el tajribasi va xalqaro tashkilot ko’magi, xalqaro shartnomlarni ko’rib chiqqan holda O’zbekistonda olib borilayotgan tajribalar haqida xabar berilib, O’zbekiston Respublikasi Q onunchiligida qabul qilingan Prezident qarori va farmonlari tahlil qilingan.