BIOLOGIK RESURSLARNI OLIB KIRISH VA OLIB CHIQISHNING XALQARO HUQUQIY TARTIBI: MILLIY VA XORIJIY TAJRIBA - Berdiyeva Shaxnoz; Yo’ldosheva Madina; Sotiboldiyev Ozodbek (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunda barchani qiziqtiradigan biologik resurslarni olib kirish va olib chiqishning xalqaro huquqiy tartibi bo’yicha milliy va xorijiy tajribani o’rganamiz. Biologik resurslarni olib kirish va olib chiqishning xalqaro huquqiy jihati va uning boshqa mamalakatlarda amal qilishning xorijiy va miliy tajribasi bo’yicha O’zbekistonning holatini o’rganish va O’zbekistondagi olib kirish va olib chiqishning qonuniy bazasi, huquqiy muddati, litsenziyalash va boshqa muammolari keltirilgan.Biologik resurslar bilan bog’liq huquqiy muammolar va ulardan foydalanishni tartibga solishda milliy va xorijiy tajribani qanday ko’rsatilishi kerakligi haqida so’z boradi.