MATERIALLARNING ELEKTR XUSUSIYATLARI - DAVLATOVA ZARIFA SHAVKAT QIZI; RAHIMBERDIYEVA SADOQAT MA'RUF QIZI; SATTOROV SARVAR NUGMON O`G`LI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada turli materiallarning elektr xususiyatlari, ularning turlari va qo‘llanilish sohalari haqida so‘z yuritiladi. Elektr o‘tkazuvchanlik, dielektrik xususiyatlari va yarim o‘tkazgichlarning ahamiyati keng tahlil qilinadi. Bundan tashqari, elektr xususiyatlarini shakllantiruvchi omillar va materiallarni tanlash mezonlari ko‘rib chiqiladi. Maqola ilmiy va texnik tadqiqotlar uchun dolzarb bo‘lgan ma’lumotlarni o‘z ichiga oladi.