INSON RESURSLARINI BOSHQARISHDA IQTIDORLI YOSHLAR BILAN ISHLASHNING SINGAPUR TAJRIBASI - Fayziyeva Nargiza Nasullayevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola Singapurda inson resurslarini boshqarishning innovatsion yondashuvlarini o‘rganib, bu tajribani O‘zbekiston sharoitida qo‘llash imkoniyatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Singapur modeli inson kapitalini rivojlantirishga yo‘naltirilgan strategiyalarning muvaffaqiyatli namunasidir. Maqolada "SkillsFuture" dasturi, ta’lim tizimining iqtisodiy ehtiyojlarga moslashuvchanligi, hayot bo‘yi o‘qitish tamoyili va iqtidorli yoshlarni rivojlantirishga qaratilgan maxsus dasturlar kabi innovatsion yondashuvlar tahlil qilingan. O‘zbekistonning ta’lim tizimini modernizatsiya qilish, davlat va xususiy sektor hamkorligini kuchaytirish hamda iqtidorli yoshlarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha strategik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu maqola O‘zbekiston uchun inson kapitalini boshqarishda samarali chora-tadbirlarni aniqlashda muhim ahamiyatga ega.