KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISH SOHASIDA XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASI - Salimov Karimjon Zokirjon o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada korrupsiya, korrupsiyaga qarshi kurashish tushunchalari, keyingi yillarda mamlakatimizda korrupsiyaga murosasiz munosabatni shakllantirishga yo’naltirilgan tizimli choralar tahlili, bugungi kunda rivojlangan mamlakatlarning korrupsiyaga qarshi kurashishdagi xorijiy tajribalari o’rganilib, tahlil qilingan. Maqolada ushbu mamlakatlarda korrupsiyani kamaytirishga xizmat qilgan huquqiy, institutsional va ijtimoiy mexanizmlar alohida yondashuv asosida ko’rib chiqilgan.