ULTRATOVUSH APARATINING AXBOROTNI QABUL QILISH MEXANIZMI - Abdurashidova Nihola Bog'uston qizi; Begmatova Gulsevar Olimjon qizi; Abdurahmonov Samandar Abdusamad o’g’li; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ultratovush inson qulog‘i eshitmaydigan chastotadagi tovush to‘lqinlari bo‘lib, 20 kHz dan yuqori chastotalarga ega. Ultratovushning asosiy xususiyatlari – uning yuqori aniqlik va xavfsizligini ta’minlashi, shuningdek, atrof- muhit va inson organizmi uchun zararli bo‘lmasligidir. Ultratovushning axborot qabul qilish jarayonini tushunish, uning ta’sirini va afzalliklarini yanada chuqurroq anglash imkonini beradi.