TIBBIYOT TASHKILOTLARIDA MA’LUMOTLARNING XAVFSIZLIGI - Aliqulova Sevara; Rahmonqulova Zarina; Abdurahmonov Samandar; Elmurotova Dilnoza (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: O’zbekistonda raqamli texnologiyalarni, jumladan blockchainni kengaytirish va uni turli sohalarda, shu jumladan sog’liqni saqlashda qo’llashga bo’lgan qiziqish ortib bormoqda. Hozirda O’zbekistan Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyev tomonidan ishlab chiqilgan "Raqamli O’zbekiston-2030" strategiyasi doirasida raqamli texnologiyalarni rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Bu, o’z navbatida, blockchain texnologiyasini sog’liqni saqlashda qo’llashni ham nazarda tutishi mumkin.