DAVLAT XUSUSIY SHERIKLIK LOYIHALARINING MOLIYALASHTIRILISHI VA ULARNING IQTISODIYOTGA TA’SIRI - Bahronova Shaxodat Baxshulloyevna; Yandasheva Nozanin Nodirbekovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Davlat –xususiy sheriklik loyihalarini moliyalashtirilish manbaalari va uning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri tahlil qilib o‘rganilgan. Innovatsion sektorda davlat-xususiy sheriklik (DXSH) loyihalarini rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. DXSh sohasida olib borilayotgan islohotlar milliy iqtisodiyotning innovatsion rivojlanishi bilan bog‘liq masalalar tahlil qilingan. Soha rivojlanishi uchun to‘sqinlik qilayotgan muammolar ko‘rsatib o‘tilgan. Mamlakat iqtisodiyotining innovatsion rivojlanishini takomillashtirish uchun davlat-xususiy sherikchiligi loyihalaridan foydalanish taklif etilgan. Iqtisodiyot tarmoqlarining investitsiyaviy salohiyatini oshirish asosida sohani barqaror rivojlantirish yuzasidan taklif va tavsiyalar berilgan.