YASHIL KIMYO: ATROF-MUHIT UCHUN ZARARSIZ ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISH - Xudoyberdiyev Jahongir Bahodir o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Yashil kimyo atrof-muhitni muhofaza qilish va inson salomatligini yaxshilash maqsadida kimyo ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirishga qaratilgan yondashuvdir. Ushbu maqolada, yashil kimyoning asosiy tamoyillari, zararsiz xom ashyolar va energiya manbalaridan foydalanish, shuningdek, chiqindilarni kamaytirish va qayta ishlash usullari muhokama qilinadi. Maqola, yashil kimyo texnologiyalarining sanoatdagi amaliyotlari va ularning atrof- muhitga ijobiy ta’siri haqida ma’lumot beradi.