O’QUVCHILARNI KASB TANLASIHINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Mamaraximova Zamira Atadjonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: O’sib kelayotgan yosh avlodni kasbga yo’naltirish hamisha davlatimiz siyosati oldida turgan ustivor masalalardan sanalib kelingan. Mazkur jarayonni amalga oshirish uchun farzandlarimiznung ota-onalari, ta’lim muassasalarining o’rni, o’qituvchilar hamda amaliyotchi psixologlarining faoliyati katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada o‘quvchilarni kasbga to’g’ri yo‘naltirishdagi mavjud muammolar, hamda o‘quvchilarni kasb tanlash motivlari haqida ma’lumotlar keltirilgan.