HAYVONLARDA UCHRAYDIGAN YUQUMLI KASALLIKLARNI TASHXISLASHDA IMMUNOFERMENT TAHLILINING AHAMIYATI - Yunusov X.B.; Shapulatova Z.J; Ergashev N.N. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Bugungi kunda barcha turdagi hayvonlarning hayoti va sog‘lig‘iga tahdid soladigan ayrim kasalliklarni tez va aniq tashxislashda bir qator muammolarga duch kelmoqdamiz. Yuqumli kasalliklarning tez va nazoratsiz tarqalishi hudutlarda epizootiyaa yoki hatto pandemiya rivojlanishiga olib kelishi mumkin. Yuqumli kasalliklarga qarshi kurashning eng muhim jihati, ularni o‘z vaqtida laborator tashxisini o‘tkazish hisoblanadi. Zamonaviy Veterinariya sohasida yuqumli kasalliklarni tashxislashda qo‘llaniladigan usullar ichida immunoferment tahlili katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada immunoferment tahlili qo‘llaniladigan sohalar va usulning ishlash printsipi ko‘rib chiqiladi.