БАЛИҚЛАРНИНГ АЭРОМОНОЗ КАСАЛЛИКЛАРИГА ҚАРШИ КУРАШИШНИНГ ЗАМОНАВИЙ УСУЛЛАРИ. - Қамбаров А.А; Худжамшукуров А.Н.; Аллазов А.С.; Кличов О.И (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Илмий тадқиқот иши балиқларнинг тез-тез учраб турадиган аэромоноз эпизоотологияси, профилактикасининг инновацион, диагностикаси, даволаш, амонавий усулларини ўрганишга бағишланган. Ҳозирги кунда Ўзбекистонда балиқчилик тармоғи жадал ривожланмоқда, бунинг исботи тариқасида 1-кунда аҳолига 115-130 т балиқ етиштириб бериш яққол мисол бўлади. Балиқчилик иқтисодиётига салбий таъсир кўрсатаётган омиллардан бири, уларда тез-тез учраб тураётган аэромоноз касаллигидир. Илмий-тадқиқот ишнинг мақсади, вазифаси мана шундай долзарб муаммонинг ечимини илмий асослашга қаратилган.