XITOZAN GIDROKSIAPATITINI QUYONLAR QONINING MORFOLOGIK KO‘RSATKICHLARIGA TA’SIRI - Eshimov D; Yaxshiboyeva L.X; Nuriddinova M.I (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Tajriba uchun «Aslxo‘ja darg‘om agro velikan» M.Ch.Jquyonchilik korxonasidan mahalliy zotga mansub 1.5-2 oylik quyonlardan 16 bosh olinib, har birida 4 boshdan iborat 4 ta guruh tuzildi va ular simli kataklarda saqlandi. Birinchi guruh quyonlar nazorat guruhi bo‘lib xo‘jalik ratsioni asosida oziqlantirildi. 2-3 va 4-tajriba guruhlari bo‘lib ikkinchi guruhga xitozan 20-80 preparatidan 10 mg/kg , uchinchi guruhiga 15 mg/kg va to‘rtinchi tajriba guruhiga esa xitozan 70-30 preparatidan 18 mg/kg oziqaga qo‘shib 30 kun davomida berildi. Qo‘llanilgan preparatning samaradorligi qonning morfologik ko‘rsatkichlariga qarab baholandi.