МАХСУЛДОР СИГИРЛАРДА БАРМОҚ ВА ТУЁҚ КАСАЛЛИКЛАРИНИ ЭТИАЛОГИЯСИ ВА УЧРАШ ДАРАЖАСИ. - Мухторов Б.З. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Сигирларда бармоқ ва туёқ касалликларини келиб чиқишига чорвачилик хўжаликлари биноларидаги зоогигеник талабларнинг бузилиши, мационнинг етишмаслиги,озиқа таркибида макро ва микро элементларнинг етишмаслиги сабаб бўлиб, касаллик асосан йилнинг баҳор ва қиш ойларида кўпроқ учраши қайд этилди.