XOM IPAK ISHLAB CHIQARISH MAHSULOTLARI SINOV LABORATORIYASINI AKKREDITATSIYAGA TAYYORLASH. - Eshonxonov Yusufxon Rasulilloxon o’g’li; Sulaymonov Sharifjon Abdumannobovich; Xamdamov Baxrom Raimjonovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
АNNОTАTSIYА. Mazkur maqolada xom ipak ishlab chiqarish mahsulotlari sinov laboratoriyasini akkreditatsiyaga tayyorlash jarayonlari o‘rganilgan. Akkreditatsiya uchun zarur bo‘lgan texnik va menejment tizimi talablari, shuningdek, xalqaro standartlarga muvofiqlikni ta’minlash uchun amalga oshiriladigan chora-tadbirlar batafsil tahlil qilingan. Laboratoriyaning moddiy-texnik bazasini modernizatsiya qilish, xodimlarning malakasini oshirish, shuningdek, sinov usullarini standartlashtirish bo‘yicha aniq takliflar berilgan. Tadqiqot natijalari ipak sanoatida sifatni oshirish va mahsulotlarning xalqaro bozorlarda raqobatbardoshligini ta’minlashga qaratilgan.