ELEKTR XAVFSIZLIGIDA BAXTSIZ HODISALARNI TAHLILI VA KAMAYTIRISH CHORALARI - Abdulazizov Bozorqul; Oʼrolov Oybek.; Qurbonov Baxriddin (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Elektr energiyasi zamonaviy hayotimizning ajralmas qismi bo’lib, u ko’plab sohalarda, jumladan, sanoat, xizmat ko’rsatish va qishloq xo’jaligi jismoniy istemolchilar foydalaniladi. Biroq, elektr energiyasidan foydalanish xavf-xatarlarni ham o’z ichiga oladi. Har yili minglab odamlar elektr toki urishi, yong’inlar va boshqa baxtsiz hodisalar natijasida jabrlanadi. Shu sababli, elektr xavfsizligini ta’minlash va baxtsiz hodisalarni oldini olish masalasi har bir insonning mas’uliyati hisoblanadi.