MUQOBIL ENERGIYA MANBALARI - Abdulazizov Bozorqul; Mengliboyev Sardor; Islomov Zafar (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Muqobil energiya manbalari, ya’ni qayta tiklanuvchi energiya manbalari, bugungi kunda global energiya iste’moli va ekologik muammolarni hal etishda muhim rol o’ynaydi. Energiya iste’moli ortib borayotgan bir paytda, an’anaviy energiya manbalari, masalan, neft, gaz va ko’mir, tabiiy resurslarning cheklanganligi va atrof-muhitga zarar yetkazishi sababli, muqobil energiya manbalariga o’tish zaruriyati yuzaga kelmoqda.