CHIRILDOQLAR (GRYLLIDAE)NING ZARAR KELTIRISH XUSUSIYATLARI VA ULARGA QARSHI KURASHISH CHORALARI - Khamidov Abubakir Kodirjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada chirildoqlar oilasining biologik va ekologik xususiyatlari, ularning zarar keltirishi hamda ularga qarshi kurashishning samarali usullari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Ular ekin maydonlarida ko‘payib, donli o‘simliklar, sabzavotlar, mevali daraxtlar va boshqa qishloq xo‘jaligi ekinlarining yosh kurtaklari va ildizlari bilan oziqlanadi. Bu esa hosildorlikni pasaytiradi, o‘simliklarning rivojlanishini susaytiradi va ko‘pincha butunlay nobud bo‘lishiga olib keladi.