O‘QITUVCHILARNING KASBIY AXBOROT TAYYORGARLIGI FANLARI DOIRASIDA KREATIV YONDASHUV ASOSIDA AKT- KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Askarova Zilolaxon Nurmuxamadovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada o‘qituvchilarning kasbiy axborot tayyorgarligi fanlari doirasida axborot-kommunikatsiya texnologiyalariga (AKT) asoslangan kreativ yondashuvlar orqali kompetentlikni shakllantirish va takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. AKT-kompetentlik nafaqat o‘qituvchining zamonaviy texnologiyalardan samarali foydalanish ko‘nikmasini, balki pedagogik innovatsiyalarni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish malakasini ham o‘z ichiga oladi. Ushbu maqola AKT- kompetentlikni rivojlantirish uchun kreativ pedagogik usullar va metodlarni ko‘rib chiqadi hamda bo‘lajak o‘qituvchilarni tayyorlashda zaruriy strategiyalarni taqdim etadi.