RELS ZANJIRLARI VA ULARNING ISHLASH PRINSIPI. - Sanaqulov Elyor Shodiyorovich; Haydarova Sevara Erkin qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola temir yo‘l zanjirlarining tuzilishi, ishlash tamoyillari va qo‘llanilish sohalarini o‘rganadi. Tadqiqot ularning tarixiy rivojlanishi, mexanik xususiyatlari va turli sharoitlardagi ishlash samaradorligini tahlil qilib, ularni bardoshlik va samaradorlikni oshirish uchun optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar beradi.