TURG‘UN BIRIKMALARNING LOGIK-TRANSFORMATSION TIZIMI - Sodiqov Javlonbek O‘tkirbek o‘g‘li; Kabulova U.S (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Turg‘un birikmalar tili strukturasi va semantik jihatlarining o‘ziga xos ifodasi bo‘lib, ularning logik-transformatsion tizimi tilshunoslikda alohida ahamiyatga ega. Ushbu maqolada biz turg‘un birikmalarning strukturaviy, semantik va funksional xususiyatlarini keng yoritamiz. Transformatsion jarayonlar orqali turg‘un birikmalarni morfologik, sintaktik va pragmatik jihatdan tahlil qilishning nazariy asoslarini bayon etamiz.